Aleksey i les muntanyes de Tian Shan

Aleksey a la barra de la vinoteca Vintage. Bishkek, Kirguizistan

Vaig conèixer l’Aleksey en una vinoteca de Bishkek, al Kirguizistan. Jo passejava per una llarga avinguda de la ciutat, mentre el meu cap dissertava sobre algunes qüestions. Em venia de gust un cafè, tot i que no feia massa estona que n’havia pres un. Vaig passar per davant de la vinoteca Vintage i, tot i que no és el lloc ideal per prendre només un cafè, vaig decidir provar sort.

A la barra hi havia un noi rus que em va atendre molt amablement. Em va dir que sí, que un espresso me’l podria fer. Vaig deduir que seria un cafè de càpsula. El lloc era agradable i l’amabilitat remarcable, així que em va semblar perfecte.

Vaig quedar-me a la barra i em vaig entretenir mirant la carta de vins mentre esperava el cafè. De seguida l’Aleksey, amb un somriure, em va servir el cafè i vam iniciar una conversa. Tots dos teniem coses per explicar sobre l'experiència de viure a la capital del Kirguistan. La seva feina, però, no era la de servir cafès. L'Aleksey és cavist professional, un expert en la sel·lecció de vins. Per amenitzar la conversa vaig acabar demanant una copa de vi, suggerit per l'Aleksey, i una mica de pecorino romano per acabar de fer-ho bé.

Aleksey i la foto de les muntanyes de Tian Shan a la vinoteca Vintage. Bishkek, Kirguizistan
L'Aleksey davant de la vinoteca Vintage

 

Li vaig mostrar algunes fotografies que havia fet al Kirguizistan. Li cridà especialment l'atenció una imatge de les muntanyes de Tian Shan on hi apareix en Sake, nòmada de la zona, muntat a cavall. Aquesta fotografia la vaig fer durant una expedició polar al llac Son Kul, el mes de febrer del 2022.

Muntanyes de Tian Shan, Kirguizistan
Muntanyes de Tian Shan, Kirguizistan

 

Aquell dia va néixer una nova amistat. Abans de marxar de Bishkek vaig lliurar-li, a l'Aleksey, una copia impresa en llenç de la fotografia que li havia agradat.

Molta força amb tot i fins la propera, amic meu.

Comentaris

Afegeix un nou comentari

Aquest lloc web està protegit amb reCAPTCHA i la Política de Privacitat de Google i l'aplicació dels Termes de Servei. *